سولدوز

سولدوز

تاریخ ایل قاراپاپاق و سولدوز
سولدوز

سولدوز

تاریخ ایل قاراپاپاق و سولدوز

اولین پزشکان سولدوز

ساختمان شیروخورشید اسبق سولدوز در نقده

به دستور سپهبد شاه بختی بیمارستانی در این شهر (در محل بیمارستان فعلی واقع در خیابان امام(ره) که زمین آن را شادروان قلی خان بوزچلو بطور رایگان اهدا کرده بود) به سبک معماری قدیم و به صورت زیبایی احداث گردید. 

   در سال 1312 شمسی که مرکز اداری و سازمانهای دولتی بخش سولدوز در قصبه راهدانه بود بیمارستانی در آنجا ایجاد شد و شخصی بنام دکتر فیودر تروشکمین در آنجا مشغول بکار شد. وی متخصص چشم بود که در سال 1311 با عده ای مهاجر از کشور روسیه (شوروی سابق) اخراج شد و چون دارای اصل و نصب ایرانی بود به ایران اعزام گردید .

عده ای از آنان از طرف دولت ایران در سولدوز ساکن شدند . پزشک مذکور با همسرش که در پرستاری سابقه ی خدمت در کشور روسیه داشت در بیمارستان راهدهنه مشغول بکار شدند.

تصویری از اعضای هیئت مدیره و مرکزی جمعیت شیر و خورشید سولدوز از سال 1334 الی1341 
در تصویر نقی خان بوزچلو، حاج یوسف بنابی، میرزا شریف خسروی جان احمدلو و سید مصطفی حسینی

 پس از اینکه در سال 1315 شمسی که مرکز بخش سولدوز از راهدانه به شهر نقده منتقل گردید به دستور سپهبد شاه بختی بیمارستانی در این شهر در محل بیمارستان فعلی واقع در خیابان امام(ره) که زمین آن را شادروان قلی خان بوزچلو بطور رایگان اهدا کرده بود، به سبک معماری قدیم و به صورت زیبایی احداث گردید.

 متاسفانه در موقع احداث بیمارستان جدید در سال 1340 شمسی آن ساختمان زیبا تخریب شد و ساختمان های فعلی در آن محل احداث گردید.

 در سال 1324 شخصی بنام دکتر محمد اعتماد زاده از تبریز برای تاسیس مجدد و اداره بیمارستان، مداوا و معالجه ی اهالی منطقه به نقده اعزام گردید.

دکتر اعتماد زاده مدتی در این محل مشغول بکار بود اما چون وی از سوی  فرقه دموکرات آذربایجان به این منطقه اعزام شده  بود پس از سقوط آن، این منطقه را به مقصد تبریز ترک کرد.

پس از اعتمادزاده، پزشکانی از سوی دولت مرکزی جهت اداره بیمارستان، معالجه و مداوای مردم منطقه به شرح ذیل اعزام شدند:

دکتر خلیل دیلمقانی

دکتر لطفعلی افشاری

دکتر اکبری (افسر ارتش)

دکتر فرمند (افسر ارتش)

دکتربهمن خان خسروی 

دکتر مصیب شهابی قاراپاپاق ( سرهنگ ارتش ) صمیمانه در نقده خدمت کرد، وی شبها نیز برای مداوا و معالجه افراد فقیر و بی بضاعت، به منازل آنها رفته وبطور رایگان آنها را معالجه و مداوا میکرد.

دکتر قاسم زارع (افسر ارتش) که پزشکی خیر و نیکوکار بود روزهای تعطیل نیز فقرا را رایگان ویزیت و معالجه می کرد .

اولین ماشین بیمارستان سولدوز و ویزیت بیماران در قریه ها توسط دکتر صفرزاده در سال 1330

پس از سال 1341 به بعد دکتر فرید آذر، دکتر منشی، دکتر مهدی قاراپاپاق و دکتر شه روش و دکتر جواد دیلمقانیان، دکتر صفرزاده به اداره بیمارستان نقده پرداختند.

پس از آن دکتر ادیشوی مسیحی و دکتر عبدلله تعقل این کار را بر عهده گرفتند. دکتر اسدالله مهدیزاده، دکتر احمد حیدری، دکتر علی اکبر زینالی و عده ای دیگر تا پایان سال 1360 مسئولیت اداره بیمارستان و معالجه و مداوای مردم منطقه رابر عهده داشتند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد